Onze historie

De historie van ons familiebedrijf gaat meer dan 85 jaar terug in de tijd. Met gepaste trots willen wij u meenemen langs een aantal hoogtepunten in ons verhaal.

1934

Op 1 mei 1934 startte de broers Willem en Jan van Beek een brandstoffenhandel in Veenendaal, Gebr. van Beek Brandstoffenhandel.

1970

De tweede generatie (Gert) van Beek neemt het familiebedrijf over en gaat verder met de verkoop van kolen en olie.

1995

De derde generatie (Wim en Wouter) van Beek komen in dienst en het bedrijf gaat verder onder de naam G. van Beek Kolen en Olie B.V.

2007

Wim van Beek wordt eigenaar van G. van Beek Kolen en Olie B.V. en werkt samen met zijn broer en personeel verder aan het familiebedrijf.

2011

In 2011 lanceert G. van Beek Kolen en Olie B.V. een webshop, deKolenboer.nl voor de online verkoop van kolen en bruinkoolbriketten.

2021

De vierde generatie (Gerben) van Beek komt in dienst en vervolgt samen met zijn vader en oom de verkoop van kolen, olie en smeermiddelen.

Kolen, het zwarte goud

Ooit waren kolen een onmisbare vorm van brandstof voor vele huishoudens en industrie. Kolen worden daarom niet voor niets nog steeds ‘het zwarte goud’ genoemd. Nu worden kolen nog voornamelijk gebruikt door gezelligheidsstokers en smederijen. deKolenboer.nl levert de beste kolen die er te krijgen zijn.

  • Onze kolen komen voornamelijk uit kolenmijnen in het Verenigd Koninkrijk,
  • Vrijwel alle kolen worden door ons zelf gezeefd, opgezakt en getransporteerd,
  • U kunt onze kolen stoken in vrijwel elke kolenkachel en allesbrander,
  • Met de constante kolenwarmte, wordt uw huis behaaglijk warm.
Bestel uw kolen in de webshop